La Garrotxa es postula per ser la seu mediterrània d’una associació internacional sobre els boscos terapèutics

Des de l’Associació Sèlvans treballen perquè això sigui realitat i perquè la seu s’ubiqui al Mas Sobeies de la Vall de Bianya. Des de la direcció de l’entitat catalana asseguren que hi ha “possibilitats molt reals” que això acabi sent així. 

La Garrotxa ja ha estat seu aquesta setmana del III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut (Ràdio Olot)


Des de dilluns i fins demà dijous se celebra a la Garrotxa i al Gironès el tercer Congrés sobre el Potencial dels Boscos en la Salut. Durant aquesta cita s’ha concretat la creació d’una nova entitat internacional que tindria la seu a Alemanya o Àustria i que comptaria amb altres delegacions. Una d’elles seria la seu mediterrània, i aquí, la Garrotxa s’ha postulat amb força per ocupar el lloc. Ho explica el president de l’Associació Sèlvans, Jaume Hidalgo, a Ràdio Olot.

 

La seu física d’aquesta nova entitat estaria situada al Mas Sobeies de la Vall de Bianya, una finca que ha adquirit l’Ajuntament i que encara no se sap quins usos tindrà. Hidalgo diu que tot plegat encara s’ha de tancar, però que hi ha “possibilitats molts reals” que s’acabi produint. El president de Sèlvans també explica quins beneficis podria aportar aquest fet a la comarca.

 

Fins dijous el tercer Congrés sobre el Potencial dels Boscos en la Salut reunirà centenars de persones interessades en els boscos terapèutics. Actualment a la Garrotxa n’hi ha un situat a les Preses i també un espai natural al costat de l’Hospital per a persones ingressades.

Respon