La Garrotxa frega la cinquantena de casos de coronavirus

En les últimes hores s’han detectat nou casos positius que eleven la xifra total a les 49 persones infectades. Aquest dimecres s’han traslladat a la UCI del Trueta dos pacients ingressats en estat crític a l’Hospital d’Olot. 


Tot i tenir la Unitat de Cures Intensives a punt, l’hospital garrotxí seguirà traslladant els casos més greus de coronavirus a Girona fins que les UCI del Trueta estiguin plenes. Llavors, els hospitals comarcals començaran a utilitzar les Unitats de Cures Intensives que s’han habilitat temporalment.

Mentrestant, aquest dimecres s’han confirmat nou casos més de coronavirus a la Garrotxa. Els ingressats a l’Hospital per la covid-19 ja són 17, sis més que ahir. També hi ha 27 professionals sanitaris infectats i tres persones diagnosticades amb coronavirus a casa. Totes aquestes dades no comptabilitzen la situació que es viu a la residència del Tura d’Olot, on hi ha un brot de coronavirus.

Cal recordar, però, que tots aquests números no reflecteixen el total de casos que poden haver-hi a la comarca. Des de fa uns dies només es fa la prova als sanitaris i aquells casos amb símptomes agreujats. A més, pel que fa al nombre de morts, es dona el cas que tampoc es fan proves a les víctimes que han mort sense tenir el coronavirus diagnosticat, tot i tenir tots els símptomes.

Respon