La Garrotxa haurà d’esperar per poder netejar les lleres dels rius després dels aiguats

El conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua està caducat i fins al mes que ve no s’esperen noves subvencions. Per altra banda, Olot està recopilant els desperfectes ocasionats per demanar una ajuda a la Diputació de Girona. De totes maneres, des del Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Olot assenyalen que no hi ha hagut grans destrosses. 

Pas del riu Fluvià per Argelaguer (ACN)


A principis de la setmana passada, el riu Fluvià va arribar a créixer dos metres a causa de la quantitat d’aigua que va caure dilluns. En alguns municipis de la Garrotxa es van superar els 140 litres en dos dies i això va suposar una crescuda considerable de rius i rieres de la comarca i amb ella l’arrossegament de tota mena de troncs, fulles o restes. Un cop ha baixat el nivell de l’aigua, aquesta matèria ha quedat dipositada a les lleres. Per això des del Consell Comarcal, el grup municipal del PSC, va demanar en l’últim ple una neteja urgent d’aquestes zones. El president del Consell, Joan Espona, va respondre que s’haurà d’esperar a renovar el conveni amb l’ACA, ja que s’han esgotat els recursos.

 

Està previst que el mes que ve el consell administratiu de l’ACA es reuneixi per aprovar el pla d’actuacions 2018-2019 que preveu una inversió superior als 2,5 milions d’euros. Per altra banda, Olot també actuarà en conseqüència a les pluges. La ciutat va patir petits desperfectes degut als aiguats i la crescuda del Fluvià. Ara vol passar una factura a la Diputació. Ho explica l’alcalde Mia Corominas a Ràdio Olot

 

El temporal de pluja de la setmana passada va deixar més de 90  litres a Olot. Els punts de la comarca on va caure més aigua van ser Tortellà o Maià de Montcal, on es van superar els 150 litres en tres dies.

Respon