La Garrotxa i Olot registren el risc de rebrot més alt des del desconfinament

La comarca se situa a 276 punts i la capital als 342. Són les xifres més altes que s’han registrat des de l’abril i la situació ha tornat a nivells de ple confinament. Tot i seguir la tendència a l’alça que hi ha, ara mateix, a gairebé tot el país, la Garrotxa segueix lluny de la Segarra o la Cerdanya on hi ha el risc de rebrot més alt amb més de 700 punts. 

Foto: Pau Masó


Olot i la Garrotxa tornen a estar en una situació complicada. S’ha tornat a registrar un repunt important pel que fa al risc de rebrot.

 

Quin és el risc de rebrot a la Garrotxa i la ciutat d’Olot?

La comarca i la seva capital han tornat a valors que hi havia al mes d’abril, en ple confinament. La Garrotxa se situa a hores d’ara als 276 punts, una dada que no s’havia registrat en els últims sis mesos i que per trobar una situació igual hem de recular fins al 7 d’abril. A Olot, tres quarts del mateix: la ciutat té, actualment, un risc de rebrot de 342 punts, una xifra que no s’arribava des del 6 d’abril.

 

Quan va començar l’augment?

L’augment del risc de rebrot a la Garrotxa va començar el 30 de setembre. Des de llavors, amb menys d’una setmana, les dades s’han disparat i han augmentat més de 200 punts a Olot i més de 160 al global de la Garrotxa.

 

Quants positius s’han detectat?

Pel que fa al nombre total de casos confirmats, en l’última setmana que se’n tenen dades (del 29 de setembre al 5 d’octubre), a la Garrotxa s’han registrat 56 casos positius que signifiquen un 9% del total de PCR que s’han fet a la comarca. Actualment la velocitat de propagació de la covid (Rt) se situa per sobre de l’1 tant a la comarca (1,8) com a Olot (1,92).

 

Foto: Pau Masó


Quina és la situació de l’Hospital d’Olot?

Tot i les dades i el risc de rebrot “molt alt” que té la comarca, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa segueix en una situació estable i tranquil·la. Els últims dies el centre garrotxí ha oscil·lat entre dos i quatre ingressats per coronavirus. L’últim ingrés de gravetat es va registrar el 29 de setembre. Ha estat el tercer en l’últim mes. Pel que fa a les defuncions, l’última va ser el passat 21 de setembre, en una residència de la comarca.

 

Quina és la situació a la resta del país?

Tot i que les dades de la Garrotxa i Olot no són bones, si les comparem amb la resta de Catalunya, podem dir que no són les pitjors: el risc de rebrot al país se situa als 256 punts, força per sota de la ciutat d’Olot i el global de la Garrotxa.

Però, a la Cerdanya, on ara mateix hi ha el risc de rebrot més alt de Catalunya, se superen els 730 punts a la comarca, i els 1.000 a la ciutat de Puigcerdà. La Garrotxa (276) i Olot (342) estan molt lluny d’aquestes dades i d’altres que també preocupen com el cas de la Segarra i el Priorat (amb un risc de més 700 punts), les Garrigues (614) o la Terra Alta (580).

 

Consulta les dades setmanals i diàries de positius a la Garrotxa

 

Respon