La Garrotxa invertirà 2,6 milions en turisme abans del 2021

El 50% d’aquesta inversió vindrà finançada pels Plans de Foment i les ajudes FEDER. Una cinquena part de les subvencions anirà a l’Espai Cràter d’Olot. La resta servirà per diferents projectes municipals. El 2018 més de 215.000 persones van visitar la comarca.

Membres de Turisme Garrotxa amb alcaldes de la comarca (Pau Masó)


Si sumem allò que ja s’ha invertit des del 2014 i el què s’invertirà fins al 2020, el sector turístic de la comarca haurà rebut sis milions d’euros en sis anys. Una inversió que des de Turisme Garrotxa creuen que és equitativa a tot el territori. El seu president, Eduard Llorà, fa una crida a mantenir “el treball conjunt” dels últims anys.

 

Dels 2,6 milions previstos per als pròxims dos anys, se’n beneficiaran més d’una desena de projectes de la comarca. La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, explica que qualsevol inversió s’emmarca en l’objectiu de tenir una oferta “adequada a múltiples clients”.

Millores per a persones amb cadira de rodes

Segons Serra, hi ha tot tipus d’inversions. La gerent de Turisme Garrotxa assegura que una part important anirà a la millora d’accessos per a persones amb cadira de rodes.

 

Dels 2,6 milions que Turisme Garrotxa invertirà a la comarca abans del 2021, un 50% són ajudes de la Generalitat i altres fons europeus. D’aquestes subvencions un 20% (250.000 euros) aniran a parar a l’Espai Cràter d’Olot. A més de les ajudes, la inversió al sector turístic també es finança a través de la taxa turística. L’any passat es van recaptar 134.000 euros, són gairebé el doble que fa tres anys.

Respon