La Garrotxa supera la trentena de casos de coronavirus confirmats

Aquest dilluns s’han detectat set nous positius a la comarca, elevant la xifra a 33 casos en total. Hi ha dotze persones ingressades a l’Hospital d’Olot i dinou sanitaris contagiats. El centre hospitalari garrotxí ja ha obert una segona unitat d’hospitalització i una borsa de treball per buscar personal de neteja i bugaderia. 


Una setmana després de l’inici del confinament, la Garrotxa ja ha arribat a la trentena de casos de coronavirus. En total, se’n coneixen 33 (a més de les dues morts), però les autoritats sanitàries expliquen que n’hi ha molts més de lleus als quals no se’ls fa el test i s’opta per passar la malaltia a casa confinats.

Aquest dilluns, l’Hospital d’Olot ha informat que s’havien detectat set casos nous a la comarca. Són tres sanitaris i quatre persones ingressades respecte al diumenge. En total, hi ha dotze pacients a les unitats d’hospitalització de l’Hospital d’Olot, 19 professionals sanitaris a casa confinats i dos casos més seguint el tractament al domicili.

Des de l’Hospital d’Olot també s’ha informat que a hores d’ara no falta material sanitari, però agraeix i obre les portes a totes aquelles donacions que es vulguin fer a través d’un circuit especificat a la mateixa pàgina web del centre garrotxí.

S’obre una segona unitat pels malalts de covid-19

Pel que fa a les mesures, l’Hospital també ha obert una segona unitat d’hospitalització per atendre malalts de la covid-19. A més, s’han prohibit les visites a l’última unitat que quedava oberta als familiars. A partir d’aquest dimarts s’habilitarà un sistema perquè els ingressats puguin posar-se en contacte amb els seus familiars de manera telemàtica.

Per últim, el centre garrotxí també ha obert una borsa de treball per buscar personal de neteja i bugaderia. De moment, des de l’Hospital asseguren que no hi ha falta de personal, però es preparen per escenaris futurs.

Més de mig miler de casos a la demarcació

A la demarcació ja són 543 els casos de coronavirus confirmats. Avui se n’han detectat 183 de nous. Hi ha 38 persones en estat greu i 202 professionals sanitaris infectats. A la regió sanitària de Girona ja han mort 28 persones per la covid-19, totes amb patologies prèvies.

One Response to “La Garrotxa supera la trentena de casos de coronavirus confirmats”

  1. Dani Álvarez Borrego

    trabajo

    Respon

Respon