La Garrotxa podria tenir desplegada la part troncal del projecte Xafogar en menys d’un any

Els responsables del projecte que desplega la fibra òptica a la comarca creuen que estan més a prop que mai de culminar-lo. Queda per cobrir Les Planes i Sant Feliu. Actualment el desplegament ha arribat al 75%, té 2.000 abonats i ha mobilitzat 1,8 milions d’inversió. L’èxit d’aquesta iniciativa promoguda pels ajuntaments ha obert la porta a noves iniciatives col·laboratives.

El desplegament de la fibra òptica a la Garrotxa ha arribat al 75%.

Si no és aquest any, serà a principis de l’any que ve. El projecte Xafogar està més a prop que mai de completar el seu principal objectiu: desplegar la xarxa troncal de fibra òptica. La iniciativa de desplegament de la xarxa a la Garrotxa, que va néixer el 2016, complirà així l’objectiu el 2020, tal com estava previst. El president del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, Francesc Canalias, diu a Ràdio Olot què falta per donar el desplegament troncal per acabat.

 

Actualment el desplegament de la xarxa troncal està al 75%. D’aquesta línia principal en sortiran altres connexions per arribar a nuclis o zones residencials més aïllades. Després de 20 mesos de vida, Xafogar ja compta amb 2.000 abonats i una inversió d’1’8 milions d’euros.

 

Canalias assegura a aquesta emissora que l’èxit del projecte ha obert la porta a noves iniciatives col·laboratives a la comarca. La Garrotxa va ser la primera a tot Catalunya a desplegar de manera conjunta la fibra òptica.

Respon