En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Garrotxa posa en marxa un programa per donar feina a joves sense referents familiars

D’aquesta manera, els joves poden aconseguir una cobertura legal per entrar al mercat laboral
| 22 de desembre de 2020
La Garrotxa posa en marxa un programa per donar feina a joves sense referents familiars

Consisteix en un projecte del Servei d’Ocupació que permet als Ajuntaments contractar joves tutelats o extutelats perquè facin feines de jardineria i neteja d’espais públics. D’aquesta manera, els joves poden aconseguir una cobertura legal per entrar al mercat laboral. De moment, cinc ajuntaments de la comarca han contractat un total de vuit joves. 

Presentació del programa (Consell Comarcal de la Garrotxa)


Es tracta d’un primer pas per resoldre o millorar la situació dels més de 110 joves sense referents familiars que han arribat els últims anys a la Garrotxa. Un 80% ja són majors de 18 anys i es troben desemparats una vegada compleixen la majoria d’edat. Sense permís de treball i sense cobertura legal els hi és molt difícil poder-se inserir al mercat laboral i trobar un lloc on viure. Ho explica la Bélen Zamora, dinamitzadora cívica que treballa amb joves de la comarca.

 

Per això, cinc ajuntaments de la comarca, coordinats pel Consorci d’Acció Social, han tirat endavant un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya que permet contractar joves tutelats i extutelats perquè tinguin una primera experiència laboral amb contracte. Els joves aconsegueixen regularitzar la seva situació i fer un pas molt important cap a la inserció, i els ajuntaments cobreixen unes tasques municipals.

"Quan acabin estaran en igualtat d'oportunitats"

Tortellà, la Vall d’en Bas, Castellfollit, Santa Pau i Sant Feliu han estat els cinc primers municipis de la Garrotxa que han contractat joves tutelats. En total han estat vuit i les tasques consisteixen a mantenir els espais verds i netejar zones públiques. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, diu que d’aquesta manera els joves estan en “igualtat d’oportunitats”.

 

El contracte de treball dura 12 mesos amb un sou d’uns mil euros. Durant aquest període els joves també reben una formació que els permet acabar amb un certificat de professionalitat que els ajudarà a aconseguir un permís de treball. La idea és que, de mica en mica, altres ajuntaments de la comarca s’afegeixin a noves convocatòries del programa. Actualment a la Garrotxa hi ha dos centres de menors a Sant Feliu i Maià i diversos pisos on viuen joves extutelats.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum