La Garrotxa posa fil a l’agulla a un nou model de rebuda dels visitants

La gran afluència que s’ha viscut a l’estiu als gorgs i a la tardor a la Fageda ha fet que el Consell Comarcal hagi iniciat un procés de debat i reformulació del model actual amb diversos ajuntaments. Ara es recolliran idees i es redactarà un llistat d’accions que es podrien començar a aplicar a finals de l’any que ve. 

L’aparcament de Can Serra a la Fageda (Ramon Esteban)


Ho ha explicat l’alcalde de Santa Pau al programa Km21 de Ràdio Olot. Pep Companys diu que ja fa uns mesos que s’hi treballa i que, de moment, el nou document està liderat pel Consell Comarcal, juntament amb els municipis més afectats (Olot, les Preses, la Vall d’en Bas i Santa Pau). Tot això sense deixar de banda la resta de municipis que també hi acabaran participant. Companys explica que, principalment, el gran tema a tractar és la mobilitat.

 

El nou model de rebuda de visitants es definirà juntament amb el sector privat. Una empresa recollirà propostes i dinamitzarà el procés de redacció del document tenint en compte la veu d’ajuntaments, organismes comarcals i actors privats. Es preveu que amb mig any, hi hagi les accions definides i després es puguin desenvolupar.

 

Companys creu que el nou model de la Garrotxa pot ser pioner i un exemple per a altres zones de Catalunya. L’alcalde de Santa Pau es mostra esperançat amb què aquest nou projecte pugui posar fi a una sobrefreqüentació que ha anat a més.

 

Des de fa un temps s’han impulsat iniciatives que no han tingut prou promoció ni èxit com el “Bus dels Volcans” que connecta Olot amb la Fageda, o la nova via ciclista que ressegueix la carretera de Santa Pau. Són eines que, entre altres de noves, s’espera potenciar en el nou model de rebuda de visitants que s’ha començat a cuinar a la Garrotxa.

 

Respon