La Garrotxa posarà en marxa al setembre una oficina per a la reactivació econòmica postcovid

Estarà situada a Olot i assessorarà empresaris, autònoms, treballadors i institucions. També vol ser una eina per informar i donar accés a les ajudes que s’han posat en marxa per fer front a la crisi de la covid-19. 

La seu de Dinàmig a Olot, on s’ubicarà la nova oficina de reactivació (Google)


L’oficina està inclosa dins el Pla de Reactivació Econòmica de la Garrotxa i donarà feina a dues persones. Seran les responsables d’assessorar de manera personal a tots aquells treballadors o empresaris de la comarca que s’hagin vist afectats per la crisi de la covid-19. El conseller comarcal de Desenvolupament Local, Pere Vila, remarca que una de les principals prioritats és informar de les ajudes que es poden demanar.

 

L’Oficina de Reactivació de la Garrotxa obrirà el setembre i estarà situada a Olot, a la seu de Dinàmig, davant l’estació d’autobusos. Coordinarà les accions plantejades al Pla de Reactivació Econòmica i està pensada perquè funcioni durant un any. Atendrà de manera presencial amb cita prèvia i també telemàticament online i per telèfon. La regidora de Comerç d’Olot, Gemma Canalias, explica quin tipus d’assessorament es farà.

 

L’Oficina tindrà un caràcter comarcal i també assessorarà els ajuntaments en matèria econòmica i tramitació d’ajudes. La crisi del coronavirus ha fet créixer un punt l’atur a la Garrotxa fins al 9%. Actualment hi ha més de 2.700 persones sense feina a la comarca. Són 600 persones més que les que hi havia abans de la pandèmia.

Respon