La Garrotxa prendrà mesures per evitar aglomeracions als gorgs de la comarca

A les Planes d’Hostoles preveuen instaurar un sistema de cita prèvia a través d’una aplicació que permetrà fer una reserva per banyar-se al riu. A la zona de Sadernes, el Consorci de l’Alta Garrotxa ha apostat per contractar informadors i limitar zones de pàrquing. I a la Vall d’en Bas estan estudiant mesures centrades en la responsabilitat cívica dels banyistes.

Els gorgs de la Garrotxa s’adapten a les mesures de seguretat (Ràdio Olot)

Tot i que les pluges han calmat les ganes de banyar-se, el sol ja ha fet acte de presència durant els últims caps de setmana i això ja ha provocat afluència en alguns dels gorgs de la Garrotxa. A la Vall d’en Bas, les Planes d’Hostoles o a Tortellà han detectat més afluència del previst, tot i que el bany, de moment, no està recomanat per qüestions sanitàries. Però, més enllà de si l’aigua estancada pot suposar un risc de contagi, els ajuntaments es mostren preocupats per les possibles aglomeracions que es puguin produir als gorgs.

Les Planes d’Hostoles

Per això, a les Planes d’Hostoles triplicaran el servei de vigilància i posaran en marxa una aplicació per controlar l’aforament. Ho avança l’alcalde del poble, Eduard Llorà, a Ràdio Olot.

 

Es preveu contractar fins a sis vigilants perquè controlin l’accés a les gorgues que serà de 200 persones al dia. El consistori també preveu que s’hagi de pagar per accedir a les zones de bany i així corresponsabilitzar el ciutadà.

 

Tortellà

De moment, a les Planes d’Hostoles és on està més clara la mesura que s’utilitzarà per controlar l’afluència als gorgs. A la zona del Pont de Sadernes, que correspon a Tortellà, creuen que han de ser els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals els que controlin l’aforament. L’alcalde de Tortellà és Josep Reig.

 


Montagut i Oix

A Sadernes des de fa uns dies hi ha un punt d’informació al trencant de Montagut que alerta als cotxes que volen accedir a la zona que hi ha el pàrquing limitat. Es tracta d’una mesura temporal que ha pres el Consorci de l’Alta Garrotxa a l’espera de rebre indicacions per part del Departament de Medi Ambient. El president del Consorci és Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot.

 

La Vall d’en Bas

Una de les altres zones de bany on cada estiu hi ha afluència de gent és a la Vall d’en Bas. L’Ajuntament està estudiant mesures per a la zona de Sant Privat i el seu alcalde, Lluís Amat, crida a l’esperit cívic dels ciutadans.

 

Amat diu que s’han trobat amb més afluència del que preveien els últims caps de setmana. Assegura que els Mossos i els Agents Rurals estan al cas, però que no poden posar “portes al camp”. A Sadernes i a les Planes d’Hostoles els últims caps de setmana també s’ha detectat un augment de visitants i ja s’han posat sancions a aquells vehicles que no han fet cas de les indicacions.

Respon