La Garrotxa prepara dos hotels com a hospitals de campanya pel coronavirus

Es tracta d’una mesura preventiva, ja que des de l’Hospital asseguren, que de moment hi ha espai. Tot i això, ja s’estan redactant els protocols que descriuen els pacients que podrien acollir o qui s’ocuparia de la gestió sanitària dels establiments. Aproximadament, els dos hotels tindrien una capacitat per més d’una cinquantena de pacients.

Hotels de la Garrotxa obren la porta a atendre malalts de coronavirus

Des de fa una setmana l’Hospital d’Olot treballa amb la possibilitat que s’hagi d’habilitar algun hotel de la comarca per atendre malalts per la COVID-19. En aquesta línia, fa també una setmana els propietaris de l’hotel Riu i l’Hotel de la Vall d’en Bas van posar les seves instal·lacions a disposició de les autoritats sanitàries. El director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia, explica a Ràdio Olot que ja estan treballant amb els plans funcionals per adaptar els hotels.

 

Actualment l’Hospital d’Olot té dues unitats d’hospitalització dedicades exclusivament per a pacients amb coronavirus. En total són 80 llits.
Des de l’Ajuntament d’Olot, l’alcalde Pep Berga, diu a aquesta emissora que, de moment, es treballa amb aquest escenari, però creuen que no farà falta obrir els hotels.

Turisme Garrotxa, a disposició

A part dels dos hotels que ja s’han ofert per convertir-se en hospitals de campanya, des de Turisme Garrotxa, la seva gerent, Turina Serra posa a disposició dels sanitaris qualsevol dels seus recursos.

 

La regió sanitària de Girona ja ha començat a treballar i sondejar opcions per atendre pacients a hotels gironins. S’espera que properament s’anunciïn mesures en aquesta línia, però, de moment, catorze hotels de la Costa Brava ja han posat a disposició més de 800 habitacions.

One Response to “La Garrotxa prepara dos hotels com a hospitals de campanya pel coronavirus”

  1. Aure

    i el hospital vell d’Olot no heu pensat que tambe es podria habilitar per els afectats del coronavirus?

    Respon

Respon