La Garrotxa preveu un 65% d’ocupació turística aquest estiu

És una xifra cinc punts per sota de la del 2018, però des de Turisme Garrotxa esperen remuntar-la amb les reserves d’última hora. Asseguren que les altes temperatures poden afavorir les zones d’interior. El turisme familiar i de parelles tornarà a ser majoritari a la comarca.

El turisme familiar es consolida a la Garrotxa.

Tot i que les xifres demostren un descens, Turisme Garrotxa confia a revertir-les. Des de l’ens comarcal creuen que les altes temperatures poden afavorir el turisme interior. Segons el seu president, Eduard Llorà, l’entorn natural de la comarca pot afavorir a una ocupació més alta.

 

El perfil de turista que s’espera per aquest estiu és majoritàriament de l’àrea metropolitana. També es preveuen visitants internacionals principalment de França, Holanda o Bèlgica. Atrets per l’oferta cultural i d’oci, els visitants vénen a la Garrotxa amb la intenció de passar les vacances en família o en parella. Llorà es mostra content per la consolidació d’aquest perfil.

 

El 2018 la previsió d’estiu era del 70%, cinc punts per sobre de la d’aquest any. Tot i això, Turisme Garrotxa encara l’època estival amb optimisme. A més, creuen que l’augment, d’un any per altre, d’una setantena d’allotjaments a la comarca, també ha d’afavorir a millorar unes dades que ara mateix són més baixes. L’hostaleria va tancar el 2018 generant 1.817 llocs de treball. Són un centenar més que el 2017.

Respon