La Garrotxa quantifica en 2’5 milions d’euros els danys del temporal Glòria

Des del Consell Comarcal asseguren a Ràdio Olot que la xifra pot créixer més perquè encara van apareixent afectacions. A Riudaura, per exemple, han estat tres dies sense aigua potable, ja que el sistema de captació va quedar obturat des de divendres.

Les carreteres són les principals afectades del temporal Glòria a la Garrotxa (Pau Masó)

 


La companyia responsable del servei ha instal·lat aquest dilluns una cuba d’aigua al poble, perquè els veïns que ho necessitessin poguessin subministrar-se. El problema va aparèixer divendres quan el sistema de captació va quedar tapat pels sediments, troncs i objectes que baixaven del riu. Això va provocar que s’hagués d’activar el pou del municipi, l’aigua del qual no és potable i és més tèrbola del compte. L’Ajuntament preveu solucionar el problema al llarg del dia d’avui.

Aquest és un dels pocs incidents que encara perduren a la comarca quatre dies després del temporal Glòria. Amb aquest temps, el Consell Comarcal ja ha fet un primer balanç i assegura que els danys de la llevantada pugen a 2’5 milions d’euros a la comarca. El seu president, Santi Reixach, diu a Ràdio Olot que demanaran ajuda econòmica, també a Madrid.

 

Reixach assegura que la factura del temporal Glòria pot créixer, ja que s’han adoptat solucions temporals en alguns camins i carreteres afectades.

 

A la demarcació, es calcula que els estralls del temporal pujaran a més de 18 milions d’euros.

Respon