La Garrotxa registra el risc de rebrot més alt des de l’inici de la pandèmia

La comarca se situa als 824 punts, la xifra més alta que s’ha registrat mai. A Olot, la situació també s’ha disparat i s’arriba als 853 punts. Això ha portat a la Garrotxa a ser la sisena comarca de Catalunya amb el risc de rebrot més alt. Actualment a la comarca es detecten més de 260 casos per cada 100.000 habitants. 

Foto: Pau Masó


A hores d’ara la línia del risc de rebrot a la Garrotxa és vertical. L’ascens exponencial de l’indicador ha portat la comarca a trencar rècords. Ara mateix, la Garrotxa ja ha superat el risc de rebrot del mes de març i aquest dimecres s’ha registrat el valor més alt des que va començar la pandèmia. El risc de rebrot se situa a 824’94 punts, vuit vegades més alt que a finals de setembre. En qüestió de tres setmanes ha passat de 115 punts a més de 800. Això també ha portat al fet que, a hores d’ara, la Garrotxa sigui la sisena comarca de Catalunya amb el risc de rebrot més alt, només superada pel Pla de l’Estany (1.162), les Garrigues (1.156), Osona (1.017), La Segarra (904) i el Ripollès (848).

A Olot, el risc de rebrot està una mica per sobre del de la Garrotxa. Se situa als 853 punts, 29 més que al global de la comarca. Tant la capital com la Garrotxa, superen la mitjana catalana que se situa a 541 punts.

Pel que fa a la resta d’indicadors, a la Garrotxa es detecten 264 positius per cada 100.000 habitants, set vegades més que fa un mes. Tot i que s’estan fent més testos, la positivitat no para de créixer i, a hores d’ara, se situa al 13%, la dada més alta des del mes de març.

 

 

Ingressos a l’Hospital d’Olot

Pel que fa als ingressos, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa té set persones ingressades per coronavirus. Des de dissabte es van derivar tres pacients crítics al Trueta. Són dades que segueixen sent baixes en comparació al mes de març, però que són una primera conseqüència del clar augment de contagis que s’està produint a la Garrotxa.

Respon