La Garrotxa registra gairebé 100 casos de coronavirus i supera la desena de morts

A l’Hospital d’Olot hi ha 42 persones ingressades i 41 sanitaris del centre han donat positiu. Aquest dilluns s’han mort dues persones més i ja són 11 les víctimes mortals del coronavirus a la comarca. 

Imatge d’arxiu del moment de la prova de la covid-19 (ACN)


Aquest dilluns Salut ha publicat els casos per coronavirus municipi per municipi. La comarca va arribar a les 99 persones infectades durant el cap de setmana. Olot és el municipi amb més casos: en total 72. Seguit de la Vall d’en Bas, amb set, les Preses amb cinc i Sant Joan amb quatre. La resta de pobles tenen entre un i dos casos. Però hi ha dos municipis a la Garrotxa que encara no han registrat cap cas, segons Salut. Són Besalú i Montagut i Oix.

Més enllà de les xifres que ofereix el Departament, l’Hospital d’Olot també ofereix dades del centre de manera més actualitzada. Aquest dilluns, ha informat de dues morts més que fan que ja siguin 11 les persones que han perdut la vida a la Garrotxa a causa del coronavirus. Totes, però, fins ara, han estat persones grans amb patologies prèvies.

41 sanitaris i 42 persones ingressades

Pel que fa al nombre de casos del centre hospitalari garrotxí, ja hi ha 41 sanitaris infectats (tres més que el diumenge) i 42 persones ingressades (deu més en les últimes hores). Un dels pacients ingressats es troba a la UCI temporal que s’ha habilitat a l’Hospital d’Olot, pendent de ser traslladat al Trueta.

Per últim, aquest dilluns també s’han donat dues altes hospitalàries. En total ja són quatre els pacients que han pogut tornar a casa, tot i que segueixen sent positius per coronavirus i mantenen el tractament des del domicili.

 

Respon