Tres nous brots de Covid-19 a empreses de la Garrotxa

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, els brots afecten un total de 16 persones i cap d’elles està hospitalitzada. Salut ja ha aïllat tots els casos i els seus contactes. Per altra banda, ja s’ha donat per extingit el brot detectat a treballadors de l’empresa Noel fa un mes. Des de l’atenció primària de la comarca alerten que l’àmbit laboral és el que més els preocupa, a hores d’ara. 

La feina és un dels llocs on s’estan produint més contagis a la comarca de la Garrotxa (ACN)


Els tres brots detectats a la comarca estan actius, però controlats. Segons ha pogut saber Ràdio Olot, afecten 16 persones. Salut no ha concretat quants contactes hi estan implicats, però ha afirmat a aquesta emissora que estan aïllats. Són tres brots a tres empreses diferents de la comarca i s’està pendent de la seva evolució. El director dels centres d’atenció primària d’Olot i Besalú, el doctor Josep Lluís Nicolau, explica la situació en declaracions a Ràdio Olot

 

Nicolau també explica els possibles orígens dels contagis que han aparegut al món empresarial garrotxí.

 

Les empreses, espais de risc 

El fet que les empreses siguin llocs tancats i, en alguns casos, amb una important concentració de treballadors augmenta el risc de contagi. Ho explica el gerent de l’Hospital d’Olot, el doctor Mia Padrosa a aquesta emissora.

 

Ara mateix, els contagis a l’àmbit laboral són els que més preocupen als sanitaris garrotxins. És el sector on més positius es detecten a hores d’ara. Nicolau diu que el més important és traçar les cadenes de contagi i que els contactes es quedin a casa 14 dies en aïllament.

 

Fins ara, a la Garrotxa s’han conegut quatre brots a l’àmbit laboral (ACN)


El brot de Noel, extingit

Els serveis epidemiològics consideren que un contagi de només tres persones, en un mateix lloc i moment, ja és un brot. A la Garrotxa, fins ara, se n’han conegut quatre. Els tres d’aquest dijous i el que es va detectar a principis de juny a 20 treballadors de l’empresa Noel. Aquest últim, Salut Pública ja l’ha donat per extingit. Per confirmar que un brot s’ha eliminat cal que passin 28 dies sense cap nou positiu.

A la Garrotxa se segueixen detectant nous casos de coronavirus cada dia. Segons les xifres del Departament de Salut, a la Garrotxa la setmana passada es van registrar 16 positius, l’última de juny 6 i la penúltima 12. En total, des de l’inici de la pandèmia, la comarca suma més de 750 contagis acumulats i 4.000 casos sospitosos. L’última defunció per coronavirus a la Garrotxa es va registrar l’últim cap de setmana de juny i des de llavors es manté el nombre de defuncions en 97. A l’Hospital d’Olot, a hores d’ara, hi ha tres persones ingressades.

2 Responses to “Tres nous brots de Covid-19 a empreses de la Garrotxa”

  1. Ramona

    Terrible tota aquesta informacio, acabarem confinats perque la gent no hi posa cap medi, es una vergonya a Camprodon veiem molta gent sense mascareta, com si aixo no anes amb ells

    Respon
  2. Ana

    Perqué no hi ha vigilància policial al mercat de dilluns? La gent fà el que vol.

    Respon

Respon