Nova mort per coronavirus a la Garrotxa després de gairebé dos mesos

La nova víctima es va produir el dissabte passat, després de cinquanta dies sense cap defunció a la comarca. Des de l’inici de la pandèmia, a la Garrotxa s’han comptabilitzat 98 defuncions. A les residències garrotxines, les víctimes s’han frenat en sec i fa més de tres mesos que no se’n registra cap.

Foto: Martí Albesa


La víctima mortal d’aquest dissabte es va produir fora de l’àmbit hospitalari. Es tracta de la primera en les últimes set setmanes. L’última va ser el sis de juny i fins ara, la Garrotxa no n’havia comptat cap més. Són cinquanta dies sense víctimes, el període més llarg que s’ha registrat des que va començar la pandèmia.

Tot i la víctima d’aquest dissabte, la situació a la comarca segueix tranquil·la i controlada. A les residències fa més de tres mesos que no es registra cap defunció i més de trenta dies sense cap positiu.

Contagis diaris baixos i R en augment

Des de principis de juny, la comarca no ha superat els cinc contagis diaris i a hores d’ara es mou entre tres i un positius per dia.

L’únic indicador que preocupa, ara mateix, a la Garrotxa és taxa reproductiva efectiva (Rt). Actualment la Garrotxa té una R d’1,8, és a dir que cada positiu infecta gairebé dues persones de mitjana. Aquesta taxa ha anat en augment des de la setmana passada, tot i que, de moment, no ha arribat als nivells de principis de juny i juliol quan se situava a 2,5. La variació d’aquesta taxa també està molt influïda per les fluctuacions quan hi ha nivells baixos de positius. És el cas de la Garrotxa, on ara mateix cal posar més atenció a la baixa incidència diària de casos que a les fluctuacions que pugui patir la taxa reproductiva.

Font: Agència Aquas

Respon