La Garrotxa té un risc de rebrot baix

Segons els càlculs del Departament de Salut, la comarca es troba en un dels moments de menys risc des que va començar la pandèmia. Tot i això, a la ciutat d’Olot el risc de rebrot és més elevat i se situa en “moderat”. Els sanitaris alerten que no hi pot haver relaxament, perquè la situació canvia d’avui per demà. En l’última setmana, la comarca ha seguit la tendència a la baixa i ha passat de tenir una incidència de 28 casos per 100.000 habitants a només 15.  

Foto: Pau Masó


 

És el responsable de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau, en declaracions a Ràdio Olot. La setmana passada la Garrotxa va entrar en una situació plàcida i aquesta ho continua estant. Si mirem l’índex de rebrot, actualment se situa a 47 punts d’una escala on 30 és risc baix, 70 risc moderat i 100 risc alt. En canvi a la ciutat d’Olot el risc és de 84 punts i es considera “moderat”.

Pel que fa a la taxa d’incidència, actualment a la Garrotxa hi ha 15 casos per cada 100.000 habitants, una xifra que ha tocat mínims i que es troba per sota la mitjana catalana que se situa als 80 casos per 100.000 habitants. A la demarcació, la Garrotxa està a la cua, mentre que hi ha comarques veïnes que estan en alerta amb taxes de 50 casos per 100.000 habitants al Ripollès o de 160 a l’Alt Empordà. Per això, el doctor Nicolau demana que ningú es relaxi.

 

Evolució del risc de rebrot a la Garrotxa (Departament de Salut)


Brots frenats i controlats

Pel que fa als brots, Nicolau remarca que s’han frenat i que la situació a la Garrotxa està controlada.

 

Calma a l’Hospital 

A l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa la sensació és igual o millor que la que viu la comarca. Actualment només hi ha una persona ingressada per coronavirus i les últimes setmanes com a molt n’hi ha hagut dues o cap. Ho explica la Cap d’Infermeria, Carme Pastor, a Ràdio Olot.

 

Des que va començar la pandèmia la Garrotxa acumula més de 800 positius, 4.662 casos sospitosos i 98 defuncions.

Respon