La Garrotxa, terra d'estades de pretemporada

Les instal·lacions de Royalverd a la Vall d’en Bas ja han rebut aquest estiu el Nàstic, l’Al Sadd de Xavi, els juvenils del Barça i el primer equip femení blaugrana. L’últim a arribar-hi ha estat l’Osca, que aquest dijous al vespre jugarà contra l’Olot a l’Estadi Municipal.

El primer equip femení del Barça també s’ha preparat a Royalverd (David Planella)

Si fins fa no gaire els equips de futbol que feien estades de pretemporada a la demarcació de Girona anaven sobretot a Torremirona (Navata), ara cada cop n’hi ha més que venen a la Garrotxa. Aquest estiu la comarca ha estat notícia perquè ha vist entrenar Xavi Hernández i Víctor Valdés. Els seus equips, l’Al Sadd del Qatar i el juvenil A del Barça, van triar la Vall d’en Bas per posar-se a punt de cara a la temporada que ve, i el mateix van fer el Nàstic de Tarragona, el juvenil B del Barça, el primer equip femení blaugrana i l’Osca, que hi acaba d’arribar i s’hi estarà fins dissabte. El motiu? El centre d’entrenament que ha fet Royalverd en el que abans era una finca particular. El conseller delegat d’aquesta empresa de jardinera esportiva, Eudald Morera, apunta dues claus de l’èxit en declaracions a Ràdio Olot.


Les instal·lacions

Tres camps de futbol i diversos espais complementaris per fer-hi gimnàs, sessions de grup o entrevistes als mitjans de comunicació formen, ara per ara, el centre d’entrenament de Royalverd a la Vall d’en Bas. Només té poc més d’un any i la idea de l’empresa és fer-lo créixer encara més, però de moment ja ha cridat l’atenció d’una colla de clubs de renom. El primer va ser l’Espanyol, l’estiu passat, i aquesta pretemporada també ha atret el Barça, que hi ha portat tres equips. Víctor Valdés és l’entrenador del juvenil A, i Lluís Cortés, del femení.


El Barça va agafar el testimoni de l’Al Sadd de Xavi Hernández, que havia acaparat tots els focus a la Vall d’en Bas la segona quinzena de juliol. L’exjugador del Barça va fer la seva primera estada com a entrenador a Royalverd, on, a més, va concedir la primera roda de premsa enmig d’una forta expectació mediàtica. Xavi també es va fer desfer en elogis parlant de l’entorn i de les condicions que els oferia per poder treballar.


Producció de gespa híbrida

Les instal·lacions de Royalverd a la Vall d’en Bas no només es destinen a estades de pretemporada; allà l’empresa també produeix la gespa híbrida que després instal·la als camps de futbol. Aquesta setmana, per exemple, ha col·locat la del Wanda Metropolitano de l’Atlètic de Madrid. Royalverd s’encarrega de gairebé la meitat de tots els camps de la Lliga de Futbol Professional i també instal·la gespa a dos estadis del Mundial del Qatar 2022.

Respon