La Garrotxa viu la segona jornada del temporal Glòria amb els rius desbordats

Les pluges de la última nit han posat en alerta els rius de la comarca que s’han desbordat a la Vall d’en Bas i a Olot.

Així ha quedat la ronda Fluvià d’Olot després que el riu desbordés (Ràdio Olot)


Aquest dimecres, dia fort del temporal, no hi ha hagut danys materials ni personals importants. A primera hora s’han hagut de rescatar dues persones que havien intentat travessar un passallís i s’han quedat atrapades amb el cotxe. Ha passat a la Vall d’en Bas i a Bianya.

La situació més perillosa que s’ha viscut aquest dimecres ha estat la crescuda dels rius. El Fluvià ha crescut fins als 120 metres cúbics per segon i ha estat unes cinc hores per sobre el seu límit. Això ha fet que es desbordés a la Vall d’en Bas, on ha negat diferents camps agrícoles, i a Olot, on s’ha empassat el passeig de Sant Roc i part de la ronda Fluvià. A la Vall s’han suspès les classes de l’escola Verntallat i s’han tallat diverses passeres durant gran part del dia i a Olot s’ha restringit el pas al Pont de les Móres i el Pont de Colón. A la capital de la Garrotxa també ha seguit limitat l’accés al Parc Nou i la Plaça Clarà, igual que a les instal·lacions esportives a l’aire lliure.

 

A la resta de la comarca les riuades han provocat diverses esllavissades que han obligat alguns municipis a utilitzar maquinària per retirar les pedres. A la tarda, la situació s’ha calmat i el Fluvià ha disminuït el seu cabal a la meitat, però a Besalú la crescuda ha arribat més tard: s’han retirat vehicles de la vora del riu i s’han avisat de la situació a les famílies més pròximes a la riba. A les Planes també s’ha alertat a una masia propera al riu.

Al llarg del dia, s’han repetit els problemes de llum a la Vall d’en Bas, les Planes, Sant Jaume o Sant Feliu de Pallerols. A la Vall han recuperat el subministrament després que alguns pobles com la Pinya estiguessin més de 15 hores sense llum. En canvi, a les Planes o Sant Feliu, els veïns de Cogolls i Sant Iscle de Colltort segueixen sense tenir subministrament. Ja són més de 30 hores sense llum.

Respon