La Garrotxa vol combatre l’atur crònic a través dels sectors de la neteja, domiciliari i forestal

Aquests són els tres àmbits que s’han escollit des de Dinàmig per poder crear nous negocis des de l’administració i que ajudin a inserir persones de més de 45 anys. Un cop detectat els sectors, ara es busquen aliances amb empreses o entitats que permetin ajudar alguns dels 1.400 garrotxins aturats de forma permanent. 

Eduard Llorà és el conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Garrotxa (Pau Masó)


Després de mesos d’estudi, Dinàmig ha arribat la conclusió que els sectors amb més possibilitats d’inserir aturats crònics són els serveis de neteja, les ajudes domiciliàries i l’àmbit forestal. S’han observat elements com la dimensió o la previsió de creixement del sector. Ara cal trobar aliances amb diferents actors d’aquests àmbits per poder començar a inserir persones a l’atur. Ho explica el Conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Garrotxa, Eduard Llorà.

 

Caldrà també contactar amb empreses o organitzacions que treballin amb col·lectius crònics com entitats d’inserció o cooperatives de treballadors. Llorà assenyala que es busquen empreses ja creades.

 

Aquesta iniciativa arriba com a treball posterior a la reducció, en general, de l’atur a la comarca. Llorà explica que després d’haver aconseguit això, ara cal fer un treball més específic amb els col·lectius més necessitats.

 

La Garrotxa va tancar el mes de gener amb 1.122 persones de més de 45 anys a l’atur. La taxa se situa al 7’5%.

Respon