La Generalitat assumirà el cost de les trucades al 061

Fins ara el cost de trucar al número d’atenció sanitària requeia a l’usuari. A partir d’ara la Generalitat pagarà les companyies i assumirà la tarifa del servei. Per altra banda, des de l’Oficina de Consum de la Garrotxa ja s’han rebut consultes sobre els vols suspesos pel coronavirus.

El 061 ha rebut una allau de trucades (ACN)

Fins aquest dijous al matí, el telèfon 061 era de pagament. L’agreujament de la situació ha provocat que la Generalitat passi a oferir aquest servei de manera gratuïta. Ho explica el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

 

A escala local, i amb relació al coronavirus i l’àmbit de consum, l’oficina de la Garrotxa ha explicat que ja ha rebut algunes queixes per la supressió de vols. El subdirector general de l’Agència del Consumidor, Josep Maria Recasens, aclareix la situació.

 

A principis d’aquesta setmana, el 061 va rebre 18.000 trucades en un dia. Una xifra molt superior a les 6.000 que s’atenen normalment. Darrere al servei telefònic que acull els casos de coronavirus hi treballa un equip de 200 persones, entre elles metges, infermers i tècnics.

Respon