La Generalitat frena el projecte d’autoconsum industrial més important de Catalunya que s’havia de construir a la Garrotxa

Concretament a Beuda. Es tracta d’un parc de plaques fotovoltaiques de l’empresa LC Paper. Territori ha demanat reformular el projecte perquè ocupa terrenys d’interès agrícola.

Imatge aèria de la fàbrica i el terreny on s’havia de construir el parc solar (LC Paper)


El Departament demana buscar noves alternatives, però des de l’empresa diuen que no n’hi ha perquè els camps del costat no són seus. El responsable de LC Paper, explica a Ràdio Olot que no s’ho acaben de creure i afirma que “no té explicació”.

 

Territori no s’ha oposat al projecte, sinó que ha demanat buscar una alternativa. Vila creu que s’arribarà a bon port i el pròxim dimarts ja hi ha una reunió amb el Departament per parlar de la situació. Segons el responsable de l’empresa dedicada a la fabricació de paper, una de les solucions seria definir el parc fotovoltaic com a “equipament d’interès públic”. Vila demana que Territori valori el fet que es tracta del projecte d’autoconsum industrial més important de Catalunya.

 

Malgrat tot, Vila confia que la Generalitat acabi donant el permís a l’empresa, ja que tot plegat diu que ha estat “un mal entès”. LC Paper preveu construir un parc solar de tres hectàrees (ampliable a cinc) per subministrar amb energia renovable un 22% de l’electricitat que consumeix l’empresa.

Tres projectes més a l’espera

A part del projecte garrotxí, Territori també ha frenat tres projectes més dels tretze que es van presentar per obtenir la tramitació administrativa d’energies renovables. Un d’ells per les mateixes raons que l’empresa garrotxina, i els altres dos són parcs eòlics que, segons el Departament, afecten fauna amenaçada. El que sí que ha tirat endavant han estat nou parcs eòlics situats a comarques com l’Anoia, El Baix Camp o l’Urgell.

Respon