La Generalitat i Foment acorden tirar endavant l’estudi informatiu del tram nord de la variant d’Olot


Amb aquest acord es desbloqueja part de la infraestructura. La Generalitat serà la responsable de seleccionar l’empresa que farà l’estudi. La licitació té un cost de 270.000 euros que encara s’ha de decidir qui acabarà pagant. El termini de l’estudi és de 8 mesos.

L’estudi haurà d’analitzar la proposta que l’Ajuntament ja va fer en el seu moment a Foment i que no aïlla l’Hostal del Sol: falsos túnels que eviten la construcció d’un viaducte. Ara, el document que licitarà Territori haurà d’estudiar detalladament aquesta proposta i altres solucions per al traçat que connectarà l’A-26 fins a la carretera de Riudaura. Es tracta de la fase d’anàlisi que ha d’avaluar les diferents maneres que la carretera pot encaixar amb el territori.

Un tràmit molt esperat

Es tracta d’un pas endavant per un dels trams que estaven més encallats. D’aquesta manera es desbloqueja aquesta part de la infraestructura, que després d’anys sense avançar, veu com amb l’acord entre Territori i Foment pot seguir els seus tràmits. Després de l’estudi informatiu vindria el projecte definitiu que és el document final abans de l’inici de les obres.

Aquest és l’anunci que Damià Calvet volia fer el passat mes de gener en una visita a la Garrotxa que finalment no es va produir. Segons fons de l’Ajuntament d’Olot, el Conseller de Territori visitarà igualment la comarca per donar més detalls i posar el dia el tema de la variant.

En les pròximes hores, el Departament de Territori farà públic l’acord. L’alcalde d’Olot ha convocat els mitjans de comunicació en una roda de premsa aquesta tarda per ampliar la informació.

Respon