La Generalitat inicia els tràmits per connectar Olot i Santa Pau a través d’un carril bici

Territori ha impulsat la redacció del projecte d’una via ciclista que vagi de la capital de la Garrotxa fins a la zona de Can Blanc i que doni continuïtat al tram que s’està construint fins a Santa Margarita. Es tracta d’un projecte de 3 quilòmetres valorat en 700.000 euros i que ha de permetre descongestionar la Fageda. 

El projecte de Territori podria recórrer segregat a la carretera (Pau Masó)


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet el primer pas per connectar el carril bici que s’està construint de Santa Margarita a Can Blanch, amb la ciutat d’Olot. Era la peça que faltava de la connexió  entre la capital de la Garrotxa i el poble de Santa Pau. De moment, la Generalitat ha impulsat la redacció del projecte del tram que ha d’unir l’obra ja començada amb la capital de la Garrotxa. Seria un vial segregat de tres quilòmetres per a vianants i bicicletes que aniria des del Triai fins a Can Blanc. Ho explica el primer tinent d’alcalde d’Olot, Pep Berga.

 

Malgrat que la Generalitat deixa la porta oberta a estudiar diverses opcions del traçat, situa la via ciclista al costat de la carretera. Tindria un espai per a vianants i bicicletes de tres metres d’ample i podria estar il·luminada en tot el seu recorregut.

 

Pel que fa al tram de Santa Margarida a Can Blanc, els treballs està previst que s’acabin per Setmana Santa. La construcció del tram que connecta amb Olot no té data d’inici. La redacció del projecte hauria de durar mig any. Després Territori haurà de licitar unes obres que estan valorades amb un total de 700.000 euros. La construcció d’aquesta via ciclista, que permetrà anar a peu d’Olot fins a la Fageda, ha de contribuir a la reducció del trànsit motoritzat a una de les zones més turístiques de la comarca.

Respon