La Generalitat vol crear un “ens potent” per evitar la despoblació rural

La Generalitat estudia crear un ens “molt potent” que serveixi per evitar el despoblament de les zones rurals i, especialment, la fuga dels més joves cap a les ciutats. Ho ha dit aquest cap de setmana la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, en unes jornades celebrades a la Vall d’en Bas.

Diferents persones abans d’entrar a Can Trona aquest dissabte 23 de març de 2019. (ACN)L’objectiu passa per treballar perquè cada vegada hi hagi més persones que decideixin tirar endavant el seu projecte de vida en localitats petites. Des de la Generalitat es veu el despoblament com “una problemàtica” que cal abordar, i des del departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca estudien crear un ens amb prou identitat i eficàcia com per evitar que més persones marxin d’aquests nuclis. En aquest sentit, la consellera del ram, Teresa Jordà, ha explicat que cal “falcar gent jove” al territori i que ho puguin fer “amb totes les condicions”.

A la jornada a La Vall d’en Bas, la consellera ha coincidit amb la directora general de Joventut, Norma Pujol. Les dues han coincidit en què “cal crear incentius i un bon entorn” per poder atraure més joves cap aquests nuclis.

En aquest sentit, tant Jordà com Pujol han assenyalat la importància que té que el sector primari no sigui l’únic motor econòmic per aquelles persones que es decideixin a viure en zones rurals. Municipi viu: joves i arrelament’, aquest és nom de la jornada celebrada aquest cap de setmana a La Vall d’en Bas.

Respon