En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La gent gran amb aparells de teleassistència, clau per alertar dels robatoris de coure

Quan aquests dispositius es quedaven sense senyal, feien un soroll que era el que mobilitzava a alcaldes, regidors i veïns
| 21 d'abril de 2015
La gent gran amb aparells de teleassistència, clau per alertar dels robatoris de coure

Han estat els “soldats” més efectius en la guerra contra els robatoris de coure. Quan aquests dispositius es quedaven sense senyal, feien un soroll que era el que mobilitzava a alcaldes, regidors i veïns de la Garrotxa que sortien a buscar qualsevol moviment sospitós.

coure-robat

Poc es podien pensar els lladres que venien a la Garrotxa que a qui més havien de témer era a l’avi o àvia que estava mirant la tele i que duia penjant del coll un aparell de teleassistència. Però la realitat és que aquest estri es va convertir en especialment valuós per a actuar a temps. Només en fer el primer tall i deixar sense línia a la zona, aquests aparells feien un soroll. A partir d’aquí, els avis alertaven a la policia o a l’alcalde que posaven en marxa una patrulla, professional o ciutadana, per a buscar l’agressor.

Tortellà ha estat un dels municipis més afectats pels talls de cable telefònic a la Garrotxa. Darrere seu hi quedaven afectats llocs com Sales o Montagut i Oix. L’alcaldessa, Mònica Boix, ha explicat que en el seu terme municipal no s’han produït casos destacats i que els problemes que han tingut venien derivats dels pobles veïns.

Els robatoris de coure són una realitat que ha afectat la comarca de punta a punta. A Sant Aniol de Finestres també van tenir una onada semblant però el seu alcalde, Francesc Oliveras, ha explicat que els fets es van concentrar en un període concret que va fer saltar les alarmes. Va ser precisament amb gent més alerta quan es van aconseguir frenar els lladres.

Si mentre els robatoris de coure van dur de corcoll a alcaldes com el de Tortellà o el de Sant Aniol, per a d’altres com el de Sant Ferriol això no ha estat un problema. Josep Masmitjà recorda a Ràdio Olot que va tenir algun problema a la zona de Fares temps enrere però assenyala que si hi ha hagut algun problema de robatori ha estat més amb animals, eines o fins i tot pinso de granges.

Segons les dades dels Mossos d’Esquadra, el nombre de delictes de robatori de metall ha baixat a les comarques de Girona un 32% entre el 2013 i el 2014 i aquest any la tendència es manté.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum