La gestió de les deixalles, un suculent contracte de 20M€ que FCC va lluitar fins al final

L’actual concessió del servei de neteja i recollida d’escombraries d’Olot que investiga la Guàrdia Civil va arribar fins als jutjats. Una de les empreses no estava d’acord amb les puntuacions rebudes a la taula de contractació i va recórrer a la via legal. El consistori ho entén amb una manera d’esgotar totes les possibilitats per no perdre un contracte econòmicament important.

maquines-neteja-olot

L’adjudicació del servei de neteja i recollida d’escombraries és el principal contracte que té firmat l’Ajuntament d’Olot. El concurs del 2011 es va preparar en temps de govern socialista i es va adjudicar ja en el govern de Corominas, passades les eleccions del 2010. Els 8 anys previstos de concessió són un total de 20M€ per l’empresa que guanya. Al concurs s’hi van presentar un total de quatre empreses i una d’elles, Fomento de Construcciones y Contratas, va al·legar contra el procés i va acabar portant la decisió final a la justícia. En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde de la ciutat Mia Corominas ha assegurat que la polèmica es va acabar amb un acord entre les dues empreses, la guanyadora del concurs i la demandant.

Una empresa va portar l’Ajuntament als jutjats 

Després de l’al·legació, Fomento de Construcciones y Contratas va portar als jutjats el consistori en desacord amb la decisió final que els suposava perdre el contracte que havien tingut fins aleshores amb la ciutat. El contracte actual és per 8 anys i suposa quasi 20M€ en total, la principal factura que paga el consitori. L’empresa estava descontenta amb la valoració final que va obtenir de la mesa de contractació i el consistori va acabar contractant serveis jurídics per defensar-se. Aleshores es va revisar la puntuació de FCC que no va atrapar els resultats de la guanyadora. La decisió es va prendre per ple i després de l’assessorament de tècnics municipals. Al jutjat l’empresa perdedora i la guanyadora van firmar un acord per acabar amb el procés judicial evitant el litigi.

 

 

Respon