La prtoectora de la Garrotxa: “Per sort, no ens hem trobat amb adopcions per passejar el gos”

Des de l’entitat responsable del centre de recollida, Terra Viva, diuen que viuen el confinament amb tranquil·litat. Tot i haver de canviar algunes tasques per adaptar-les a les mesures contra el coronavirus, segueixen treballant per cuidar els animals. Alguns voluntaris s’han ofert a acollir gossos durant la quarantena. La protectora Terra Viva ha anul·lat les adopcions i també ha detectat alguns casos d’enverinament de gats.

Les protectores segueixen cuidant els animals

Tancar les visites, prescindir dels voluntaris i evitar el contacte entre treballadors. Són algunes de les mesures que ha adoptat la protectora de la Garrotxa per fer front a la pandèmia del coronavirus. Tot i la situació actual, el seu dia a dia segueix sent la cura dels animals. El responsable de l’entitat que gestiona la protectora, Terra Viva, David Serramitjana, diu a Ràdio Olot que “estan tranquils”.

 

Des de Terra Viva diuen que, a diferència d’altres llocs, a la Garrotxa no hi ha hagut l’allau de peticions per adoptar gossos durant el confinament. Però sí que remarquen que han trobat voluntaris per acollir aquells cadells que no poden estar al centre d’acollida.

 

Gairebé totes les adopcions estan anul·lades

De moment, totes les adopcions han quedat anul·lades. La impossibilitat de fer una presa de contacte entre els nous propietaris i el gos ha fet prendre aquesta decisió. Tot i això, Serramitjana reconeix que no és així en totes les situacions.

Serramitjana lamenta que s’han trobat gats enverinats o ferits per trampes durant aquestes setmanes. Una situació que ja succeïa abans del confinament i que, de moment, no volen relacionar amb el context que estem vivint. En total, la protectora comarcal té ara 120 animals entre gossos i gats.

Respon