La Garrotxa ha arreglat la majoria de desperfectes del Glòria, un any després

En alguns municipis queden actuacions en zones deshabitades o consolidar algunes mesures provisionals. Les esllavissades i la reparació de passeres han estat les actuacions més habituals. Pel que fa a les lleres dels rius, estan netes gràcies a una actuació important de l’ACA. 

Una de les esllavissades que va patir la xarxa viària garrotxina durant el Glòria (cedida)


En alguns municipis de la Garrotxa van estar arreglant desperfectes fins a finals d’estiu. En d’altres encara no han acabat, com és el cas de la Vall d’en Bas. El seu alcalde és Lluís Amat.

 

A les Planes d’Hostoles, s’han pogut arreglar només el 50% dels desperfectes. El seu alcalde, Eduard Llorà, diu a Ràdio Olot que no ha estat per voluntat de l’Ajuntament.

 

La plana de la Vall d’en Bas va ser dels punts més afectats de la Garrotxa (Pau Masó)


Esllavissades i arreglar camins, les principals actuacions

A la majoria de municipis de la Garrotxa, però, els desperfectes, sobretot els més importants, estan arreglats. Reconstruir passeres, instal·lar dics de pedra per evitar esllavissades o arreglar camins i carreteres han estat les principals actuacions que s’han fet durant l’últim any. Ho explica el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach.

 

L’actuació més important que s’ha fet a la comarca l’ha fet l’Agència Catalana de l’Aigua. S’han netejat les lleres dels rius amb una partida de 800.000 euros per retirar materials que va deixar el temporal. Per altra banda, el Glòria no ha servit per millorar les pèssimes infraestructures elèctriques que fan que pobles com Sant Feliu o les Planes segueixin patint talls de llum en qualsevol episodi de vent, pluja o neu.

Respon