La indústria càrnia gasta un 60% d'energia en el procés de fred i assecatge

Un 60% de la factura de la llum de la indústria càrnia se’n va en mantenir el sistema de fred i l’assecatge de productes. El clúster carni Innovacc ha fet un estudi que radiografia quan es gasta en energia el sector i ha arribat a la conclusió de que hi ha possibilitats de millora per menjar fuets i pernils més sostenibles.

Presentació dels resultats de l'estudi (Innovacc) La presentació dels resultats (Innovacc) 

La indústria càrnia consumeix grans quantitats d’aigua i llum en el seu procés. En aquest últim aspecte, per primer cop s’ha fet una diagnosi de quines parts del procés gasten més energia. L’empresa Energy Tools ha fet amb col·laboració del clúster Innovacc aquest estudi que conclou que un 60% de la factura se’l queda la generació de fred i l’assecatge. El gerent de l’empresa, Jordi Rabat, ha destacat que hi ha possibilitats de reduir el consum regulant per exemple temperatures i humitat.

L’estudi s’ha centrat en les empreses participants com Espuña, Noel, Boadas 1880 o Argal que tenen ja actuacions de millora concretes per les seves plantes. També s’han elaborat una sèrie de recomanacions per a la resta d’empreses del sector porcí per a gastar menys.

A les empreses que han participat el projecte se’ls han instal·lat el que han batejat com a SmartTools, que ha fet una monitorització energètica per veure on gastar menys.

Respon