L'Ajuntament d'Olot denega formalment la petició de les cinc entitats taurines

Ho ha fet negant la celebració d’una corrida de toros a la ciutat i argumentant que “no és una necessitat de la ciutat” i que “no hi ha una majoria social” que li doni suport. La resposta no entra a valorar els aspectes legals de la demanda ni les sentències judicials que sustenten la petició del sector taurí. Des de l’alcaldia defensen el dret que té l’Ajuntament de decidir quines activitats es fan a la ciutat.

El 17 de gener cinc entitats taurines van demanar a l’Ajuntament celebrar una corrida de toros a la plaça de braus (Ràdio Olot)


Aquest dijous el consistori olotí ha fet públic que ja ha respost la instància que cinc entitats taurines van entrar el 17 de gener demanant fer una corrida a la ciutat. Ho ha fet abans d’acabar el termini d’un mes que tenia l’Ajuntament per respondre L’alcalde Mia Corominas, ha explicat que la contesta s’ha fet argumentant el consens popular que hi ha a la ciutat contra els espectacles taurins.

La resposta no entra a valorar els arguments jurídics dels taurins

En la resposta, l’Ajuntament no ha entrat a valorar les sentències judicials que donaven suport a la iniciativa taurina. La instància de les entitats es recolzava en el cas de la població valenciana de Villena i les sentències del Tribunal Constitucional que van tombar la llei antitaurina del Parlament de Catalunya i part de la llei balear.

 

Un dels promotors de la iniciativa taurina s’ha postulat com a candidat de Ciutadans per a les eleccions municipals d’Olot. En aquesta línia, Corominas demana que “ningú s’amagui”

 

Corominas també ha defensat el dret que té l’Ajuntament de decidir quines activitats es fan en els recintes públics de la ciutat. A partir d’ara podria començar un camí judicial. Les entitats taurines ja van advertir en el seu moment que estaven disposades a portar el tema als jutjats.

One Response to “L’Ajuntament d’Olot denega formalment la petició de les cinc entitats taurines”

  1. Samuel

    Em sembla meravellós que els hi deneguin. Sembla que alguns ens vulguin retornar a la Edat Mitjana, però no ho consentirem. El poble d’Olot ja va dir NO. Si no es pels animals, que es respecti com a minim la decisió dels olotins

    Respon

Respon