La majoria de l’espai de l’Hospital Sant Jaume d’Olot es destinarà, finalment, a residència

L’equip de govern ha decidit acabar d’omplir la part del carrer Mulleras amb més habitacions de la Residència Sant Jaume. D’aquesta manera es desbloquejaria un espai que ha estat inutilitzat durant sis anys. El consistori té previst començar a reformar el segon pis de l’edifici aquest 2021.

La part de l’Hospital Sant Jaume que dona al carrer Mulleras (Ràdio Olot)


Ni residència per a estudiants ni espai per a les entitats. Finalment, l’equip de govern ha optat per omplir l’antic hospital Sant Jaume amb habitacions de la residència que porta el mateix nom. Ho explica l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

 

Els pressupostos per al 2021 ja inclouen una inversió de mig milió d’euros per crear una segona unitat de convivència en el segon pis de la part que toca el carrer Mulleras. Seria la quarta fase de la reforma de la residència, que ja acumula més d’un milió i mig d’euros d’inversió.

 

Projecció de la nova entrada que tindrà la residència (Ajutnament Olot)


Més finançament?

Fins ara, la inversió s’ha anat finançant a dues bandes: l’Ajuntament (amb la venda de patrimoni i recursos propis) i el Departament d’Afers Socials (amb els fons de l’Obra Social La Caixa). Per a les noves fases que vindran, el consistori preveu anar a trucar la porta de la conselleria, tot i que aquesta, de moment, no ha assegurat res. El conseller d’Afers Socials és Chakir El Homrani.

 

Ara mateix, s’està acabant la tercera de les sis fases d’ampliació de la residència Sant Jaume. Fins ara s’hi ha destinat poc més d’1’5 milions d’euros, la gran majoria provinents del Departament i l’Obra Social la Caixa. La voluntat de l’Ajuntament és que les tres fases que falten es puguin desenvolupar aquest 2021. Això dependrà, però, del finançament extern que es trobi. Per això, de moment, només s’ha projectat la quarta fase per al 2021 valorada en mig milió d’euros. En total, l’ampliació de la residència Sant Jaume costarà tres milions i es treballa perquè pugui estar acabada d’aquí a un any.

 

Respon