La majoria d'usuaris i treballadors contagiats al brot del Montsacopa d’Olot ja s’han recuperat

Queden només una quinzena d’usuaris i 17 treballadors en procés de superar la malaltia. Se segueixen fent testos ELISA per determinar l’estat immunològic dels usuaris que segueixen aïllats. El brot ja està controlat, però no s’ha donat per tancat. Fins ara ha afectat el 70% de residents i s’han lamentat 16 morts. 

Foto: Pau Masó


La situació a la residència olotina cada vegada està més a prop de tornar a la normalitat que hi havia abans del brot detectat a principis d’any. Només queden 15 usuaris dels 62 que s’han infectat per recuperar-se de la covid. Hi ha 41 residents que ja han estat desaïllats, bé perquè no van agafar la malaltia o perquè l’han superat i han pogut sortir de la zona vermella de la residència, on hi ha els positius. A la quinzena d’usuaris que encara estan a la zona vermella, la setmana passada se’ls va fer un test ELISA per determinar el seu estat immunològic i s’està pendent dels resultats. Aquesta setmana se seguiran fent proves per avançar en el desaïllament dels residents que queden.

Pel que fa als treballadors, durant el brot s’han registrat 55 positius, 38 dels quals ja han superat la covid. La direcció de la residència olotina va confirmar a Ràdio Olot que la soca britànica estava a darrere de la situació viscuda durant el mes de gener. En total, un 71% dels residents s’han contagiat i 16 usuaris han mort a causa del virus.

 

Respon