La Marxa Nadalenca d'Olot recupera la data habitual i canvia el lloc de sortida i arribada

Es tornarà a fer el primer diumenge després de Reis i aquest any sortirà i acabarà a la plaça de Catalunya. Són les principals novetats de l’onzena edició que es farà aquest diumenge que ve. La prova manté els caràcters festiu —amb el concurs de disfresses—, social —amb els recorreguts per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda— i solidari —amb la col·laboració amb Càritas.

Dues participants de la Marxa Nadalenca 2018. Ara ja no s’arribarà a davant del Museu dels Sants (Marxa Nadalenca)

La nova organització de la Marxa Nadalenca d’Olot, a càrrec de l’associació de veïns del barri de Sant Francesc i de Fotoinstant.com, va salvar la prova del 2018 in extremis i aquest any ja l’ha pogut preparar amb més temps. La primera novetat és que ha recuperat la data tradicional, la del primer diumenge després de les festes de Nadal, i la segona és que ha canviat el punt de sortida i arribada de la marxa. La plaça de Catalunya substitueix el Museu dels Sants, tal com explica a Ràdio Olot el responsable de l’organització, Olivier Domanico.

El cos del recorregut principal, en canvi, serà el mateix. La Marxa Nadalenca travessarà el centre de la ciutat i, com a punt més alt, pujarà el Montsacopa. El traçat de 7 quilòmetres, que es podrà fer corrent o caminant, però, no serà l’únic que hi haurà. També es manté l’especial per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda. El caràcter social de la marxa compartirà protagonisme amb el festiu: també hi haurà el concurs de disfresses.

Les inscripcions per a la gent gran i les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda són gratuïtes, mentre que la resta costen 5 euros, per participar a la caminada no competitiva, i 7, per competir a la cursa. Com a mínim, un euro de cada inscripció anirà destinat a Càritas Garrotxa. Segons l’organització, la intenció és igualar els 150 participants de l’any passat i, si pot ser, superar-los. Domanico diu que, a hores d’ara, el ritme d’inscripcions és més alt.

Les inscripcions es poden fer anticipadament a través del web de la Marxa Nadalenca o presencialment el mateix dia de la prova, diumenge, abans de les 10 del matí, a la plaça Catalunya.

Respon