La meitat dels garrotxins que van anar al psicòleg l’any passat ho van fer per primera vegada

El 2018, a la Garrotxa, més de 400 persones van iniciar un tractament psicològic. En total, el Centre de Salut Mental per Adults de la comarca va atendre 800 persones. Els seus responsables justifiquen l’augment de casos al fet que la ciutadania ha perdut la por a demanar ajuda.

L’Hospital d’Olot és la seu del Centre de Salut Mental de la Garrotxa (Pau Masó)


També creuen que l’estrès o els problemes econòmics d’avui en dia hi tenen a veure. El doctor Ernest Torrell, psiquiatre i cap de sector a la Garrotxa, diu, però, que les facilitats i la pèrdua de por de la ciutadania a l’hora de demanar ajuda influeixen en l’augment de les dades.

 

Torrell també explica quin tipus de casos tracten al centre garrotxí i afirma que les xifres de la Garrotxa no són excepcionals comparades amb altres comarques.

Més de 7.500 visites en un any

L’any passat el Centre de Salut Mental de la Garrotxa va fer 7.538 visites que representen 828 persones, la meitat de les quals van ser primeres visites. El nombre de consultes respecte al 2017 va créixer un 3’3% (254). Torrell assegura que les crisis econòmiques són part important en el ball de xifres que pot tenir el centre en determinades èpoques.

 

El Centre de Salut Mental de la Garrotxa és un dels set que hi ha a la demarcació. Compta amb un psicòleg i tres psiquiatres. Els casos que hi arriben procedeixen de l’atenció primària, derivats directament des d’una consulta mèdica o altres unitats d’ingrés psiquiàtric.

Respon