La millora de les dades de la Garrotxa no arriba als centres d’atenció primària

Afirmen que els nous casos no han variat gaire respecte fa setmanes i que la pressió assistencial segueix sent molt alta. Tot i que s’ha ampliat la recerca de positius, no s’ha contractat més personal i això està generant saturació entre els sanitaris. 

Foto: ACN


El risc de rebrot a la Garrotxa és des de fa una setmana el més alt de Catalunya. En el cas d’Olot, ja fa quinze dies que se situa al capdavant del país. Tot i disminuir 500 punts en els últims cinc dies, l’indicador segueix superant qualsevol altre valor català. La millora de les dades, també ha arribat amb la rt que aquest dilluns va baixar de l’1 i no l’ha tornat a superar. Tot i això, el director dels centres d’atenció primària de l’ICS a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, diu que les dades no reflecteixen la realitat.

Sense reforçar la plantilla

L’última setmana s’han detectat 385 casos de coronavirus a la Garrotxa, són un 20% menys que la setmana anterior. Nicolau, però, alerta que des de fa dies s’ha intensificat i eixamplat l’estudi de les cadenes de transmissió. A la Garrotxa, els contactes estrets es van a buscar 4 dies enrere i, fins i tot, si és necessari, es fan PCR a persones que no hagin estat contactes estrets. Tot això, sense reforçar la plantilla.

 

El doctor Nicolau agraeix l’esforç que estan fent els sanitaris garrotxins i diu que és gràcies a ells que s’està tirant endavant.

 

Aquest dimecres també ha començat la vacunació a altres col·lectius essencials, més enllà de les residències o els hospitals. Aquesta vacunació també va a càrrec de professionals dels CAP d’Olot i Besalú.

 

 

Respon