La N-260 de Bianya és la carretera més perillosa de la Garrotxa

Registra un 25% dels accidents que es produeixen a la comarca. L’autovia A-26, la C-152 a les Preses i la GI-524 entre Santa Pau i Olot són altres carreteres garrotxines amb un índex alt d’accidents. El principal motiu són errades del conductor, però a la Garrotxa també hi ha molts xocs amb animals. 

L’N-260 al seu pas per Hostalnou de Bianya (Google)


A la Garrotxa hi va haver un total de 162 accidents durant el 2018. Un 25% es van produir a l’N-260 que connecta la comarca amb el Ripollès a través de la Vall de Bianya. Segons l’últim informe dels Mossos d’Esquadra sobre la sinistralitat, aquesta és la carretera més perillosa de la Garrotxa. El tram de Nacional que va de Bianya a Sant Joan les Abadesses són uns vint quilòmetres. El cap de trànsit dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa, Francesc Campayo, diu a Ràdio Olot que es tracta de la via on s’hi destinen més esforços.

L’A-26, la C-152 i la GI-524, també perilloses

En nombre d’accidents, darrere l’N-260 hi ha l’autovia A-26, la C-152 al seu pas per les Preses i la GI-524 que connecta Olot amb Santa Pau. Segons Campayo el gran volum de trànsit que passa per les Preses és la principal causa de la quantitat d’accidents que es produeixen a la C-152. El cap de trànsit dels Mossos explica als micròfons de Ràdio Olot quins tipus d’accidents es produeixen a la comarca.

 

Els accidents amb animals representen el 29%. Molt a prop de les sortides de via que són el principal motiu dels accidents de trànsit a la Garrotxa i que representen el 30%. En un altre esglaó hi ha les distraccions amb un 12%.

L’excés de velocitat, l’altra imprudència a combatre

Malgrat l’augment de les infraccions per conduir amb el mòbil a la mà, el nombre total de multes que van posar els Mossos l’any passat va disminuir un 16%. La majoria van ser per l’ús del telèfon, però també per l’excés de velocitat, sobretot a l’A-26.

 

Pel que fa als expedients per conduir sota els efectes de l’alcohol han disminuït. Per contra, han augmentat les sancions per drogues. Els Mossos d’Esquadra preveuen reforçar els controls a les carreteres garrotxines, sobretot per incidir en l’ús del telèfon mòbil al volant.

 

Respon