La natació alça la veu: “Els protocols es poden establir molt fàcilment en una piscina”

Mentre uns nedadors ja s’entrenen al CAR de Sant Cugat… altres encara no ho poden fer a les piscines dels seus clubs. El món de la natació reclama que se’l tingui en compte en la fase 1 del desconfinament. L’entrenador garrotxí Jordi Jou recorda que és un esport individual, de baix contagi i amb facilitat per garantir distàncies de seguretat. N’ha parlat al ‘Tercer Temps’.


Recupera l’entrevista a Jordi Jou a la part final del ‘Tercer Temps’

Aquesta setmana han començat a canviar coses, però el món de la natació continua allà mateix. Els clubs no tenen permís per obrir les seves piscines i els nedadors, siguin federats o amateurs, encara no es poden llançar a l’aigua. La situació, per a molts, és desesperant. L’entrenador garrotxí del CN Sant Andreu, Jordi Jou, diu que no s’entén que hagin d’esperar a la fase 2. Considera que a les piscines es podrien garantir les mesures de seguretat necessàries per poder entrenar ja: per torns i, com ja es feia, en carrils degudament separats. A més, recorda que a l’aigua hi ha molt poques possibilitats d’encomanar el coronavirus.


Així ho han fet aquesta setmana els nedadors olímpics o considerats d’alt nivell per al govern espanyol. Ells sí que gaudeixen d’una excepció: es poden entrenar al CAR de Sant Cugat. Aquesta instal·lació esportiva destinada als esportistes d’alt rendiment va obrir dilluns. Jordi Jou dirigeix nedadors amb aspiracions olímpiques, com Jèssica Vall, Lidón Muñoz, Àfrica Zamorano o Joanllu Pons, i ja hi ha pogut entrenar.


Jordi Jou diu que la primera presa de contacte amb la piscina del CAR de Sant Cugat ha estat molt bona i que, a poc a poc, aniran incrementant la càrrega d’entrenaments. Els seus nedadors mai no s’havien estat tant de temps sense nedar: ja feia dos mesos que no ho feien.


Fins aquesta setmana, Jordi Jou havia fet més de preparador físic i de psicòleg esportiu que no pas d’entrenador de natació. Ara pot recuperar la seva feina, però en un context molt diferent. Té a davant un repte personal: posar en forma uns nedadors que tenen la mirada posada als Jocs Olímpics del 2021.

Respon