En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La natura guanya terreny durant el confinament: "La nostra relació amb el medi natural ha de canviar"

El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa demana que tothom hi reflexioni
| 15 d'abril de 2020

No tot són males notícies. Sense gent, la flora i la fauna del nostre entorn s’estan desenvolupant amb normalitat. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa demana que tothom hi reflexioni i que després de tot això canviï la nostra relació amb la natura.

Alguns animals com el pit-roig s'han deixat veure amb més freqüència durant el confinament

Aquests dies, és normal sentir més que mai ocells cantant i veure animals passejant per llocs on abans no gosaven anar. El coronavirus ha fet abaixar de cop i volta el ritme dels éssers humans i això ha tingut efectes col•laterals en el medi ambient. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, diu que després del confinament veurem imatges insòlites del nostre entorn.

 

Quan tot torni a la normalitat, el contrast amb l’època pre-coronavirus serà evident. La natura no haurà patit la pressió de cada Setmana Santa i haurà agraït la poca o inexistent presència humana de cada dia de confinament. Fa un mes, els agents rurals van precintar zones d’aparcament, àrees de pícnic i aquells llocs on les persones podien anar per visitar el nostre entorn natural, i durant aquests dies fan vigilància activa per evitar que ningú hi vagi. Gràcies a això, després del confinament, tant la flora com la fauna hauran canviat, i els visitants dels llocs més concorreguts del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ho notaran.

 

"La nostra relació amb el medi natural ha de canviar"

Per tot això, Xavier Puig espera que aquests dies serveixin d’alguna cosa i siguin una oportunitat per prendre consciència de l’impacte que tenen els humans en la natura. Demana que després del confinament, la nostra relació amb el medi ambient canviï.

 

Després del confinament, el director del Parc Natural diu que s’hauran de fer tasques de neteja dels senders —intueix que l’absència humana i les pluges han afavorit el creixement de la vegetació— i també creu que s’haurà de treballar per tornar a reduir l’impacte de les espècies invasores, que també formen part de la biodiversitat i que, per tant, també hauran progressat més fàcilment i ràpidament.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum