La nova “ruta del Fluvià” aprofitarà un 80% de camí ja existent

Tal com va avançar Ràdio Olot, es vol unir la capital de la Garrotxa amb Sant Ferriol i només es preveu fer set quilòmetres nous dels 33 que tindrà en total. El futur carril bici passarà per Castellfollit i Sant Joan les Fonts, estarà connectat amb Olot, i finalitzarà a Llocalou.


El Consell Comarcal de la Garrotxa preveu adjudicar la redacció del projecte definitiu aquest mes de juliol. L’empresa responsable tindrà un termini de cinc mesos per presentar la proposta definitiva. De moment, es coneix que resseguirà el riu Fluvià des de Sant Ferriol fins a Llocalou, passant per Sant Joan les Fonts. En total són 33 quilòmetres, set dels quals s’hauran de fer nous i no seguiran cap camí ja obert. El president de Vies Verdes, Albert Gómez, diu que es tracta d’un projecte “tècnicament complicat”.

 

La voluntat que sigui un carril bici sense gaire pendent i que no comparteixi espai amb altres vehicles ha afegit dificultat al projecte. Malgrat això, des de Vies Verdes asseguren que no té un gran impacte al territori, ja que s’aprofiten camins i vies ja actives. El president en funcions del Consell Comarcal, Joan Espona, ha assegurat que es tracta d’un projecte “molt important” per a la comarca.

 

La ruta ciclista del Fluvià enllaçarà per un costat amb el Pla de l’Estany i per altra amb la via verda que connectarà Bianya amb Sant Joan les Abadesses. Serà una alternativa a la ruta del carrilet per anar fins a Girona. Costarà 3 milions d’euros i serà finançada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació

Respon