La paciència per la variant d’Olot està arribant al límit

Ho diu l’alcalde de la capital de la Garrotxa. Mia Corominas qualifica la situació com “un abús”. L’alcalde d’Olot comença a rebaixar les expectatives de cara al 2019, any en què s’han de començar les obres, segons la Generalitat. El consistori es reunirà amb l’administració catalana la setmana que ve per tractar el tema. 

Cotxes parats al vial nord d’Olot (Ràdio Olot)


Un peix que es mossega la cua. El dia de la marmota. Qui dia passa any empeny. Se n’hi pot dir com es vulgui, però la situació de la variant d’Olot no sembla tenir fi. L’última reunió amb Madrid no va donar resultats pràctics i es va emplaçar a parlar del tema a la Comissió Bilateral. Un organisme que no té data per trobar-se. Corominas assegura que la paciència s’està acabant i que la situació és un abús.

 

El bloqueig que pateix el tram nord de la variant d’Olot, de titularitat estatal, és el principal escull per a la construcció de l’obra. Davant d’aquest impediment, Corominas comença a rebaixar les expectatives de cara al 2019, any en què està previst l’inici de les obres. L’alcalde d’Olot diu que estaria content si es pogués iniciar l’estudi del traçat de l’Hostal del Sol.

 

Reunió entre Ajuntament i Damià Calvet

Després de la reunió de Madrid el passat 7 de novembre, qui ha de moure fitxa és l’Ajuntament d’Olot. Té la responsabilitat d’aconseguir que la variant sigui un dels punts de l’ordre del dia de la pròxima Comissió Bilateral entre l’Estat i la Generalitat. El consistori té una reunió la setmana que ve amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

 

Pel que fa a la variant de les Preses i la Vall d’en Bas, està previst que en les pròximes setmanes hi hagi novetats. S’està pendent de la publicació de l’estudi informatiu. El Departament de Territori va anunciar que es faria públic el mes passat.

Respon