La pagesia garrotxina protesta a Olot contra la variant i en defensa del món agrari

Sota la convocatòria d’Unió de Pagesos més d’una vintena de tractors han fet una marxa lenta des de les Preses fins a Olot per reclamar que es controli la fauna salvatge i hi hagi millors polítiques agràries. Sobre la variant, els pagesos segueixen defensant l’opció de Marboleny i creuen que és “una injustícia pel territori”. 

La tractorada d’aquest dilluns a la plaça Clarà d’Olot (Martí Albesa)


La convocatòria d’aquest dilluns s’ha estès per tot el país, amb tractorades a Lleida, Osona, Girona, el Vallès, Tarragona o l’Ebre. A la Garrotxa, més d’una vintena de tractors també s’han afegit a la protesta d’Unió de Pagesos per reclamar mesures urgents en defensa el món agrari. El col·lectiu interpel·la directament a la classe política per trobar solucions a problemàtiques històriques que s’han agreujat. El portaveu del sindicat agrari a la comarca és Lluís Sunyer.

 

A la Garrotxa la marxa ha sortit del Polígon de la Serra de la Vall d’en Bas i s’ha dirigit fins al centre d’Olot. La mobilització garrotxina també tenia una reivindicació més: protestar contra “l’agressió”, diu Sunyer, que suposaran les variants d’Olot i les Preses per al sòl agrari.

 

El món de la pagesia segueix reivindicant fer la variant per sota la muntanya de Marboleny, per així no tocar els camps agraris de la Vall d’en Bas. El Departament de Territori, però, ja ha descartat aquesta opció, i davant d’això, els pagesos reclamen que la infraestructura es faci amb el menys impacte possible.

Respon