La Pasqua s’adapta al coronavirus

Mones a domicili, cursos online per fer-les a casa o crides a ajornar la festa. Són les accions que han sortit aquests dies previs a la celebració de la mona. Des del sector de les pastisseries es preveuen pèrdues de fins al 50% i es proposa aprofitar la segona Pasqua al juny per tornar a celebrar la festa.

Enguany es preveuen unes pèrdues del 50% respecte l’any passat 

A Girona, molts establiments estan tancats des de fa dues setmanes però es preveu que durant Setmana Santa tornin a aixecar la persiana. Des del Gremi de Pastisseries de Griona, el seu president diu que “cal salvar el negoci”.

 

Garcia aposta per fer serveis a domicili i assenyala que fa molts anys les pastisseries ja portaven els postres a casa. Segons el president del gremi, cal ser optimista.

 

D’altres pastissers gironins, en canvi, creuen que el confinament és incompatible amb la tradició de vendre i repartir mones. Creuen que si fillols i padrins no es poden trobar, la celebració de La Pasqua no té cap motiu. Un dels pastissers que opinen en aquesta línia és en Lluís Riera de la pastisseria Cacau d’Olot.

 

El sector preveu vendre la meitat de les mones que es van vendre l’any passat i arribar a les 75.000.

Respon