La persona més vella de Catalunya viu a Olot

Té 112 anys i es diu Maria. Es troba bé de salut i assegura que tot ha canviat molt, sobretot la manera de comunicar-nos. Afirma que, ara, els diners són el que prima i que amb ells “es pot aconseguir gairebé tot”.

La Maria Branyas té 112 anys i des de fa 19 viu a Olot (ACN)


Nascuda a Sant Francisco el 4 de març de 1907, la Maria Branyas viu des de fa 19 anys a la Residència del Tura d’Olot. Va passar els seus primers anys als Estats Units, on vivia la seva família fins que van decidir tornar i establir-se a Girona. Maria Branyas recorda les dues Guerres Mundials que ha viscut i assegura que, tot i ser “molt dolentes per Europa”, van aportar “avanços”. Branyas diu que en l’últim segle hi ha hagut “un canvi total”, amb molts “avenços”, sobretot en “la manera de comunicar-se les persones, perquè ara és molt fàcil, però abans era dificilíssim”. També reflexiona sobre el paper dels diners en la societat.

 

Amb 3 fills, 11 néts i 11 besnéts, la Maria assegura que segueix amb ganes de viure. De fet manté una bona salut i també segueix la política catalana. Assegura que falta una persona “amb talent” que sàpiga dirigir el país.

 

La Maria Branyas de 112 anys és tot una referència a la Residència del Tura d’Olot. Des del centre asseguren que dona lliçons d’història i de vida cada dia.

3 Responses to “La persona més vella de Catalunya viu a Olot”

 1. Montse Vilaro

  Per molts anys

  Respon
 2. Neus

  La Maria si que te talent, amb el cap tan clar a i seva edad. Felicitats!!

  Respon
 3. Marc

  És bo que encara visqui gent d’aquesta edat que ens pugui donar la seva visió de temps enrera. Ho dic sense ninguna ironia. I que continui fins on pugui. Endavant, Maria!!

  Respon

Respon