La Plaça Mercat d’Olot compleix cinc anys d’èxit

L’equipament s’ha convertit en un atractiu més de la ciutat i els placers han vist com el públic ha crescut un 60% des del 2014. També han experimentat un augment de la facturació i s’han creat 70 llocs de treball. Com a reptes de cara al futur es marquen mantenir la Plaça al dia i potenciar l’ús de les noves tecnologies. 

La Plaça Mercat es va inaugurar el 28 de novembre del 2014 (Ràdio Olot)


Aquest dijous s’han complert cinc anys de vida de la Plaça Mercat d’Olot. L’equipament es va inaugurar el 28 de novembre del 2014 després d’un any d’obres i una inversió de set milions. Va ser una obra que va tirar endavant gràcies a una important col·laboració de la part privada que va pagar més del 60% del cost total. El president dels placers, Jordi Vilarrasa, diu que si no fos per Mercadona, difícilment s’hauria tirat endavant la nova plaça. Rovira, però, mira el present i assegura que les millores han estat exponencials.

 

Augment en la facturació

La vintena de parades que té la Plaça Mercat han notat en aquests cinc anys un augment de la clientela i de la facturació.

 

La Plaça Mercat des de dins (Google)


Falta d’espai

Vilarrasa explica que l’única cosa que millorarien els placers són els metres quadrats.

 

El futur?

El president dels placers explica que una de les claus de l’èxit de la Plaça ha estat tenir-la al dia i apostar per un manteniment constant. De fet, aquí també hi té un paper important Mercadona que cobreix un 80% de les despeses de conservació. Vilarrasa creu que aquest segueix sent el repte de l’equipament i també creu que caldrà actualitzar-se amb les noves tecnologies.

 

El futur de la Plaça Mercat demana continuar amb l’aposta dels últims cinc anys. L’equipament ha donat importància al producte local, ha generat dinamisme al centre de la ciutat i ha estat un exemple de convivència entre el comerç de proximitat i les grans superfícies.

 

Respon