La plaga de xinxes arriba a la Garrotxa

Algunes zones d’Olot i algunes masies de Beuda s’han vist afectades per aquests insectes que ja s’han deixat veure en gran presència a set localitats gironines. En el cas de Beuda, no s’ha fumigat com si han fet a Bàscara. 

Exemplars de xinxes en una paret (ACN)


Al municipi garrotxí la plaga només ha afectat un parell de masies aïllades situades al costat de camps de colze. Aquest dimecres un tècnic va visitar la zona per explicar als veïns que les xinxes eren inofensives i que no calia fumigar com s’ha fet a altres municipis gironins. De fet, la plaga ha anat a menys, segons han explicat fonts de l’Ajuntament de Beuda a Ràdio Olot.

Les xinxes s’han vist afavorides per la sequera que enguany afecta els camps de colze, hàbitat d’aquests insectes. El cas és que la plaga ja s’ha deixat veure a set pobles de la demarcació com Vilademuls, la Pera, Canet d’Adri, Borrassà, Crespià i Bàscara. En aquest últim la situació ha estat molt més greu que a Beuda i en el seu cas s’ha hagut de fumigar. El tractament amb productes químics va fer confinar la població a casa seva i tallar alguns carres durant hores.

 

 

Respon