La primera cursa de muntanya post-coronavirus de Catalunya es fa a la Garrotxa

Serà, aquest cap de setmana, la Pujada a la Salut, una cronoescalada organitzada des de fa 46 anys pels Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols. Per evitar aglomeracions, es farà en dos dies (dissabte i diumenge) i els atletes aniran sortint d’un en un cada minut.


Mica en mica l’esport també es va desconfinant i aquest cap de setmana els corredors garrotxins estan d’enhorabona. La primera cursa de muntanya post-coronavirus de tot Catalunya la podran fer a casa seva, a Sant Feliu de Pallerols. Serà la Pujada a la Salut. Això sí, amb alguns canvis respecte de la cronoescalada de tota la vida per complir amb les mesures de seguretat. Ho explica a Ràdio Olot un dels seus organitzadors, David Duran, del Club Atletisme Pescallunes.


I en lloc de fer-se en un dia, es farà en dos: dissabte, de 6 a 8 del vespre, i diumenge, de 8 a 10 del matí. Així es podran encabir fins a 120 atletes. Aquest era el límit que s’havia posat l’organització i a mitjans de setmana ja s’hi havia arribat.


La Pujada a la Salut 2020 serà una edició especial en què no s’entregaran premis i en què els atletes no pagaran una quantitat concreta per córrer. Les inscripcions es fan pel sistema de taquilla inversa, és a dir que cada participant pagarà la voluntat. Les sortides seran dissabte a les 6 de la tarda i diumenge a les 8 del matí a la plaça del Firal de Sant Feliu de Pallerols.

Respon