La publicació dels estudis no frena les divergències entre els municipis afectats per la variant de les Preses

Els alcaldes d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas han valorat de forma contraposada els documents publicats aquest dimecres. La part més distant és la Vall d’en Bas: creu que la proposta és millorable; Olot segueix ferm en la idea d’avançar per compte propi i a les Preses creu que és l’hora de debatre. 

Els tres alcaldes implicats d’esquerre a dreta: Pera Vila de les Preses, Pep Berga d’Olot i Lluís Amat de la Vall (Ràdio Olot)


Algunes reaccions s’han fet esperar fins un dia després de la publicació dels estudis, però els tres Ajuntaments afectats ja han dit la seva. Després de dos anys d’espera i de polèmica, on el consens ha trontollat més que mai, tot segueix igual. Tot i que els estudis respecten les línies vermelles marcades pels mateixos ajuntaments, tots tres tenen opinions diferents. Des d’Olot, Pep Berga, no ha volgut entrar a valorar el traçat proposat per Territori, diu que la publicació és “una bona notícia” i ha assegurat que segueixen amb la voluntat d’avançar amb la variant olotina, independentment de la infraestructura de les preses.

 

Des de les Preses, Pere Vila, no ha entrat a valorar la proposta de Territori perquè l’estan analitzant. L’alcalde diu que ara és el moment que tothom hi digui la seva i admet que necessiten la variant com més aviat millor per tal de solucionar el trànsit que passa pel municipi.

 

I des de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, assegura que la proposta de Territori és millorable i serveix com a nou punt de partida. L’alcalde del municipi més afectat per la variant de les Preses assegura que la infraestructura no és una prioritat, però seguiran treballant per aconseguir el millor encaix amb el paisatge, el sòl agrícola i els ciutadans de la Vall.

 

La Vall d’en Bas ha confirmat que presentaran al·legacions als estudis. Les Preses diu que s’ho han d’estudiar i Olot no ho farà, segons Berga, perquè “no és qui” per opinar sobre un traçat que “no afecta” el municipi.

Respon